Postnatalemassage

postnatale-massage-zwangere-buik

Massage voor na de bevalling.Naarmate de zwangerschap vordert, schuift het lichamelijke bewustzijn van de vrouw natuurlijkerwijs richting de baby en alle lichamelijke processen die hiermee verbonden zijn.

Tijdens de zwangerschap strekt het lichaam zich uit, neemt vaak meer vocht op, spieren en gewrichten worden belast.

Het heel belangrijk dat vrouwen niet alleen voor en tijdens de zwangerschap  heel goed voor hun lichaam zorgen, maar vooral daarna. Het lichaam heeft dan juist meer aandacht nodig en moet weer eigen gemaakt worden. Hierin kan de postnatale massage een zeer belangrijke rol spelen.

Tijdens deze massage wordt met zachte maar vaste hand de spanningen uit het lichaam gedreven door lange effleurages (strijkbewegingen) en weefsel rotaties . Daar het lichaam na de bevalling nog heel teer is, wordt de buik met zachte schommelbewegingen ingesmeerd. Een warme kruik en warme olie helpen het process te versnellen. Hoofd, schouders en de nek krijgen extra aandacht.
Een -gedeeltelijke- rebozomassage (met doeken), zorgt voor het weer thuis komen in je lichaam. Tijdens het intake gesprek wordt bepaald welke lichaamsdelen extra aandacht nodig hebben, zodat de massage individueel is aan de persoonlijke gehoeftes voorziet.
Een herstellende moxa behandeling of helende buikpakking kan erbij geboekt worden.

De postnatale massage is geschikt voor natuurlijke en operatieve bevallingen en vooral ook voor vrouwen die een sterrenkindje hebben.

Weer binding krijgen met je eigen lichaam en het ervaren van je ontspannen nieuwe postnatale lichaam is de uiteindelijke doel van deze vorm van massage therapie.

Aan te raden is om voor de massage, indien van toepassing, thuis vooraf moedermelk af te kolven.