Baby yoga

baby-yoga

Bewegen met je baby is een liefdevol, plezierig en interactief ouder en kind yogaprogramma. Gefocust op het versterken van de band tussen ouder en kind door yoga. EN het herstel van de moeder na de bevalling. Iets wat je samen doet. Je doet yogaoefeningen, terwijl je contact houdt met je baby. Je hoeft geen ervaring te hebben in yoga en zult verbaasd staan wat je allemaal kunt leren van je kind.

Met de aangereikte houdingen, technieken en liedjes zullen ouder en kind zich vertrouwd gaan voelen met elkaar en het onderlinge vertrouwen zal verhoogd worden.

Doordat het vertrouwen en de bewustwording vergroot wordt, ben je beter in staat de ontwikkelingssprongen van je kind te zien en te begrijpen. Kinderen krijgen van een uur yoga in de week een beter ritme, wat hen in staat stelt beter en langer te slapen. Ouders worden ontspannen ouders.

De baby’s hebben veel profijt van de oefeningen. Het zal hen helpen de vertrouwensband te versterken, tussen ouder en kind, maar ook met hun eigen lijfje.Actie en ontspanning wisselen elkaar af, waardoor de les plezierig is. De lessen bevorderen de natuurlijke ontwikkeling gedurende het eerste jaar.

Dreumesyoga ervaring

Wij hebben het zo fijn gevonden dat er veel verschillende oefeningen werden gedaan, met daarin toch vaste terugkerende oefeningen die ook een versje of iets hadden die kinderen zelf mee kunnen zeggen. Mason zegt steeds: “ik hou van jou” en dat doet hij met zijn knuffels, zijn broer en met papa en mama!
Leuk was ook dat de kinderen en moeders ruimte kregen om elkaar beter te leren kennen en lekker te lachen! De sfeer was vrolijk en ontspannen, precies zoals het hoort bij kinderyoga! De Cursus voldoet helemaal aan de verwachtingen, fijn ook hoe je inspeelt op de kinderen. Ik heb heel veel veranderingen bij mijn kindje gezien en merk het nog steeds. Hij was heel erg beweeglijk en er is meer rust in hem gekomen. Ik kan hem nu beter begrijpen en voel aan waar hij behoefte aan heeft. We doen thuis vaak de oefeningen en als ik het yoga matje uitrol met het schapenvachtje (van jou) , gaat hij (en zijn broer) meteen liggen. Hij gaat heel vaak in de hond staan, hij vindt dat heerlijk en ik word er helemaal blij van en ga dan spontaan ook in de hond staan! Het leuke vind ik dat ik de geleerde oefeningen ook met mijn oudere zoontje (kleuter) kan doen.
Heel erg bedankt voor de vrolijke en ontspannen cursus, en we hopen gauw weer verder bij jou te gaan.

Babyyoga ervaring

Wat ik heel fijn vond was dat de kinderen gewoon de ruimte kregen om ook rond te kruipen en te kijken, en dat dat helemaal niet erg was. Eigenlijk hing er een sfeertje van ‘alles kan’. En Tara vond het ook heerlijk daar, want ze ging lekker snel op onderzoek uit! Ik vond het ook prettig dat de groep klein was, en dat je ook tijd had om elkaar te leren kennen, en om ervaringen uit te wisselen / vragen te stellen.
Het voldeed absoluut aan mijn verwachtingen! Ik vond het een heerlijk quality time uurtje voor mij en Tara. En daarbij was het ook ontzettend gezellig en leerzaam. Ik doe nog steeds oefeningen uit de cursus met Tara. En ik merk dat Tara rustiger wordt op mijn schoot als ik “ik hou van jou” met haar doe. En de rupsenflip vind ze nog steeds helemaal geweldig. Een dikke 10! geef ik deze cursus! Ik ben blij dat ik geen les heb hoeven missen. En ik vind ook dat jij het heel goed deed, Kristina! Je had alle aandacht voor de kinderen, maar ook voor de mama’s en alles deed je met heel veel liefde. Dat was echt merkbaar. Het voelde gewoon als een beetje thuiskomen bij jou, en tot rust komen (voor mij dan), en ook voor Tara. Die sliep als een roosje steeds. 🙂 Ik merk dat ik meer rust heb naar Tara toe, en dat ik minder van Tara verwacht. Ik heb in les geleerd om haar meer te volgen, om haar naar mij toe te laten komen ipv haar allerlei dingen “op te dringen”. Ik heb weer ontzettend genoten, en vind ’t jammer dat het maar 7 lessen waren. Ik hoop dat ik binnenkort weer een cursus bij je kan boeken. Eerst zwemmen en dan kijken of we nog geld hebben, haha. 🙂

Yoga met kindje ervaring

Het allerbeste aan de cursus is om een ochtend geheel de tijd te hebben om met je baby te spelen en te knuffelen terwijl je zelf ontspannen bent en geen andere dingen aan je hoofd hebt. Het is bovendien erg leuk om te zien dat je je kind erg kan stimuleren om nieuwe dingen te leren.

Wat ik zocht was een manier om te ontspannen samen met Hidde en om samen bezig te zijn met zijn en mijn lichaam. Daarin voldoet de cursus ook zeker aan mijn verwachtingen. Mijn hele vrijdag is heerlijk ontspannen en echt ónze dag en we hebben geleerd om samen te ontspannen als het druk is of als Hidde niet zo lekker in zijn vel zit.

Wel had ik verwacht dat er meer diversiteit zou zijn in de oefeningen. Dat zou voor de mama’s weliswaar leuk zijn maar de baby’s lijken juist de herhaling leuk te vinden. Leuk, prettige kleine groep met veel individuele aandacht bij de oefeningen. Het is fijn om wat concrete ideetjes voor leuke “spelletjes” met je kindje te hebben die hem ook nog eens stimuleren.

De cursus babymassage en baby yoga vind ik erg goed op elkaar aansluiten. Ik wil voorlopig nog even door.