Zwangerschapsmassage

zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een prachtige en unieke tijd, maar het kan ook als erg zwaar worden ervaren. Doordat in een korte periode zoveel verandert in het lichaam, kunnen zwanger-schapskwaaltjes optreden. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en om je te laten verzorgen.
Tijdens de zwangerschap veranderen hormonen de spieren en gewrichten. Er wordt ruimte gemaakt voor het kindje en het lichaam wordt voorbereid op de bevalling. Het zijn niet alleen de fysieke veranderingen, maar ook hormonale veranderingen en veranderingen in de doorbloeding. Zij zorgen ervoor dat je sneller vermoeid bent en last kunt krijgen van nek-, rug- en bekkenklachten, het vasthouden van vocht, krampen en slecht slapen.
Vermoeidheid, slapeloosheid en angst voor de bevalling veroorzaken stress en de hormonale veranderingen en kunnen je emotioneel in de war brengen. De massage heeft een ontspannende werking en ondersteunt fysiek en gevoelsmatig.

Voordelen zwangerschapsmassage

 • De massage verbetert de circulatie van het bloed. hierdoor worden voedingsstoffen, zuurstof en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd, van en naar het kind;
 • Bevordert de flexibiliteit van de huid;
 • Vermindert stress en brengt ontspanning;
 • Tijdens de massage komt endorfine en oxytocine vrij, die kalmerend werken en ervoor zorgen dat de baby zich prettig voelt;
 • Helpt je de zwangerschap bewuster te ervaren, hierdoor leer je beter te luisteren naar de signalen van het veranderende lichaam;
 • Door de massage komt er vaak ontstaat er direct verlichting van pijn en ongemak; 
 • Vermindert kramp en pijn in de onderrug, nek, heupen en benen;

Massage helpt je, (net als yoga) om je aandacht naar binnen te richten. Dit is een natuurlijke behoefte die juist tijdens de zwangerschap heel belangrijk is.

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Zwangerschapsmassage ervaringen

 • Bedankt voor de lessen, ik masseer Maikel nog iedere keer na het bad en hij vind het geweldig. Je cursussen zijn een echte aanrader!
 • Bedankt voor de leuke lessen. Ik heb er echt veel van geleerd en tijdens bevalling vaak aan jou mogen denken. Door de ontspanning en ademhalingoefningen heb ik mij er goed doorheen kunnen werken. Bedankt en blijf zo doorgaan met je gezellige lessen. Ik hoop dat nog veel zwangeren jou zullen vinden.
 • Wij hebben nu al 3 blokken bij je gevolgd, echt super leuk en leerzaam! 1x babymassage en 2x dreumesyoga.. en we denken na om er nog eentje te doen.. Tot zover bedankt voor alle tips, adviezen en leuke tijd.
 • Bedankt voor de mooie lessen ik voel mij nu veel zekerder als moeder en Tim heeft het echt naar zijn zin. De groep was leuk en de ruimte straald heel veel rust uit. Jij bent een wijze vrouw, dankt je wel voor alle tips.
 • Bedankt voor de leuke gezellige en grappige yoga. Wij hebben veel aan de ademhaling en houdingen gehad. Ook de babymassage doen wij nog steeds. Ik hoop dat het straks lukt met de workshops dat zal ons heel goed uitkomen.

Postnatale Massage

Massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en je spieren te ontspannen die extra gebruikt worden zoals de nek- en schouderspieren in verband met borstvoeding en het dragen van de baby. Het verminderd stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Vanaf vier weken na de bevalling kun je je laten masseren, zes weken bij een keizersnede.

Lichaam massage

Je lichaam en geest hebben door de zwangerschap en bevalling een heleboel meegemaakt. Je hebt tijd nodig om dit te verwerken en te wennen aan je kindje. Deze periode is daarom uitstekend geschikt om je te laten masseren. Pijnlijke spieren kunnen zich ontspannen, je hoofd en lichaam komen tot rust en je voelt dat je weer energie krijgt.
Speciaal voor de eerste 6 weken na de bevalling is er massage in je kraambed mogelijk. De massage is gericht op jouw herstel. Je buikgebied krijgt uitgebreid aandacht. De behandeling draagt ook bij aan het optimaal geven van borstvoeding. Tijdens een deluxe massage zul je ook de weldadige warmte van helende moxa en een castor olie pakking voor je buik ervaren. Het gebruik van moxa en castor olie helpt in het hervinden van je balans en kracht. Hierdoor zal de baarmoeder sneller slinken, de bloedcirculatie verhogen en de warmte helpt je te ontspannen. De behandeling vindt plaats in mijn praktijk of bij jou thuis.

Zwangerschapsmassage Amsterdam

Zwangerschapsmassage in Amsterdam nodig? De volgende bedrijven bieden zwangerschapsmassages aan in Amsterdam:

 • Het Massagehuys Amsterdam
 • La Saskia zwangerschapsmassage Amsterdam
 • Arigato Massage Studio Amsterdam
 • Wabi Sabi Zwangerschapsmassage Amsterdam

Zwangerschapsmassage Urecht

Zwangerschapsmassage in Utrecht nodig? De volgende bedrijven bieden zwangerschapsmassages aan in Utrecht:

 • Salvete Beatu & Massage Utrecht
 • Five City Spa Utrecht
 • Miracle Massages Utrecht

Zwangerschapsmassage Groningen

Zwangerschapsmassage in Groningen nodig? De volgende bedrijven bieden zwangerschapsmassages aan in Groningen:

 • De Koning Te Rijk Massage Groningen
 • Margot Jager Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsmassage Den Haag

In Den Haag kun je bij de volgende bedrijven een goede zwangerschapsmassage volgen:

 • Massagepoint Laan Van Meerdervoort
 • QoQo Massage Clinics Frederikstraat
 • Den Haag-James massagetherapie

Veelgestelde vragen

Tot wanneer zwangerschapsmassage?

Wil je weten vanaf wanneer je een zwangerschapsmassage kunt nemen? Vanaf het tweede trimester (dus week 14 ongeveer) kun je terecht voor een zwangerschapsmassage. In principe kun je doorgaan met massages tot je moet bevallen.